Så var de bara sex...


Oj, vad tiden rinner iväg när man har 10 små valpar att sköta om!  Idag har veterinären varit här o besiktigat valparna. Allt var bra o de fick alla "godkänt" av expertisen för att lämna mig, mamma Yes o lekkamraterna Ploj o VittraJ   Fast de tyckte inte om att vara stilla nån längre stund för att låta veterinären känna o klämma o lyssna. Att bli vaccinerad o chipmärkt var ingen höjdare det heller. Nu har fyra av dem åkt till sina "riktiga" hussar o mattar. Det kändes lite konstigt att "bara" natta sex valpar. Och i morgon åker ytterligare några o dan efter ännu ett par av dem...

Lite vemodigt, tycker Yes, att se sina valpar ge sig ut i stora vida världen (=utanför tomten:-) ) .

Men hon ser såååå fram emot att - i stället för att sköta valpar - gå långa svamppromenader, bada, simma efter båten o inte minst att få jobba med apportering o snart även vara med på andjakter.


Man är väl en vattenapportör



Nu har valparna provat på att bada i värmen. Lite läskigt, men oj vad pigga de blev efter att ha doppat tassarna. Det är full rulle på dem när de inte sover eller det är för varmt ute. De leker med varandra o med Vittra o Ploj. Mamma Yes har börjat uppfostra dem ordentligt; hon lär dem bl a vad ett morr betyder, så nu backar de när hon säger ifrån. Väldigt nyttigt o viktigt för att klara sig bland andra hundar ute i stora världen. Sista dagarna har de fått vara med en o en nån timme i huset o på tomten skilda från syskonen. Det finns oändligt mycket att upptäcka o nosa på utanför valprum o rastgård. De tycker det är jättespännande att gå på upptäcksfärd även om det är lite otäckt också.

"Herre på täppan"

Nu är valparna drygt 6 veckor o beter sig som "riktiga"hundar. Mellan sömn o mat hinner de numer med att leka långa stunder o är ute hela dagarna om vädret tilllåter.  Favoritlekarna just nu är "herre på täppan" o dragkamp om någon av alla deras leksaker. Mamma Yes är ofta där i tittar till dem, men hon föredrar dem en o en. Tio små "huliganer" är inte lätt att värja sig mot. Även Ploj o Vittra tycker det är toppen när de får komma in till valparna o busa lite. Uppskattas mycket av valparna som dock får agera "pipdjur" åt dem ibland o det tycker de inte är lika kul. I morgon, tisdag, ska de avmaskas igen. Nu väntar vi på att registreringspappren ska komma från Kennelklubben. De har fått namn efter kortspel. ex: Komiska Kortlek, Pockande Poker, Kaxiga Kasino, Bländande Bluffstopp :-) :-) 

Jag kan inte lägga ut någon bild idag - min dator har "tappat" bort alla bilder. Ska få hjälp med datorn senare i veckan...

Usel matkultur!


Matte tycker att vi har dåligt bordsskick... :-) man kan ligga o äta. Aptiten är det inget fel på. Alla bara glufsar i sig! Nu har valparna fått vara ute på dagarna i en knapp vecka. De trivs med friheten att gå ut o in som de själva vill mellan rastgården o valphuset.  Men det har varit lite väl mycket värme för att de ska ha det riktigt bra. De ligger i skuggan o flämtar hela dagarna, men på kvällarna, när det är svalt, lever de upp. Då är det full rulle: de börjar så smått o tafatt att upptäcka o leka med varandra. De första galoppstegen börjar fungera o att bära på leksaker är kul. Nu går det fort. Det händer nåt nytt med valparnas utveckling nästan varje dag. Nu börjar de både se ut som o bete sig som små hundar!


RSS 2.0